Workshop Artis în cadrul ICN 2018

Building Confidence in Hard and Soft Tissue Management with Simultaneous Implant Placement

Lector: Dr. Nikola Vasilic, DDS, MS
Data: 25 octombrie 2018
14:00 – 19:00

Optimizarea rezultatelor terapiei implantare – plasarea implantului, manipularea țesuturilor dure și moi: tips&tricks și sfaturi practice.

Workshop practic cu hands-on în care se vor folosi implanturi Nobel Biocare și biomateriale Geistlich Bio-oss și Geistlich Bio-Gide.

 

Acest workshop cuprinzător, cu componente teoretice și de hands-on, include plasarea implanturilor cu o bună stabilitate primară ceea ce permite scenarii de încărcare imediată și gestionare a țesuturilor dur și moale.

 

• Rolul planificării tratamentului ca factor-cheie pentru succesul pe termen lung în terapia cu implanturi
• Selecția pacienților pentru procedurile de augmentare osoasă, cu plasarea simultană a implanturilor și rolul major al acesteia în obținerea rezultatului final și a unei reușite previzibile
• Vor fi prezentate și realizate conceptele și tehnicile de grefare osoasă GBR de la incizie la suturare, selecția materialelor de adiție și membranelor-barieră, împreună cu plasarea simultană de implanturi
• Se vor menționa pași protetici care ajută procedurile de adiție și implantare.
Programul este destinat clinicianului care dorește să-și adauge și să își îmbunătățească procedurile curente din practica sa clinică. Agenda workshopului va cuprinde plasarea implantului, inserarea post-extracțională cu grefarea zonei receptoare, procedura GBR cu plasarea simultană a implantului și grefarea țesutului conjunctiv.

 

Obiective de învățare:

– Dobândiți o cunoaștere aprofundată a indicațiilor pentru mai multe tehnici de gestionare și augmentare a țesuturilor osoase și moi

– Aplicați tehnicile chirurgicale necesare pentru a asigura cea mai mare previzibilitate clinică

– Utilizați designul adecvat al implantului în combinație cu protocolul de forare optim pentru a obține o stabilitate primară ridicată în situații dificile

– Selectați pacientul și recunoașteți limitările procedurilor

– Aflați despre principiile biologice necesare pentru recoltarea osului autogen și amestecarea acestuia cu xenogrefe

– Înțelegeți selecția membranelor resorbabile vs. neresorbable, pe baza indicațiilor clinice.

 

 

 

Costul cursului: 100 EUR + TVA.

Înregistrare: laurentiu.motoc@artisbiotech.ro

 

Eveniment sponsorizat de Artis Bio Tech, cu sprijinul Nobel Biocare si Geistlich. După eveniment aveți opțiunea de rambursare integrală a taxei de participare, prin achiziția unei oferte speciale.

Este necesară înscrierea la congresul „Implants connected to nature”, pentru a participa la acest eveniement. Workshop derulat în limba engleză, fără traducere.