Geistlich

Compania elvețiană Geistlich are aproape 30 de ani de experiență clinică și oferă cele mai utilizate materiale de adiție și membrane resorbabile folosite în terapia regenerativă.

Medicină regenerativă pentru o mai mare calitate a vieții

Geistlich Pharma este specializată în dezvoltarea de biomateriale pentru regenerarea oaselor, cartilajelor și țesuturilor, producând dispozitive medicale și produse farmaceutice, cu scopul de a oferi pacienților o mai bună calitate a vieții.

Geistlich Pharma este o companie elvețiană, deținută de familia Geistlich cu sediul în Elveția centrală (în Wolhusen și Root). Activitatea curentă a companiei se bazează pe expertiza de peste 160 de ani în domeniul procesării de colagen și țesuturi xenogene. Această experiență de neegalat a condus la crearea de produse unice de regenerare osoasă și tisulară pentru medicina dentară: Geistlich Bio-Oss®, Geistlich Bio-Gide® , Geistlich Mucograft® si Geistlich Fibro-Gide®.

Bazele acestei afaceri de familie au fost puse în 1851, când activitatea principală consta în prelucrarea adezivului din os și piele animală. Aceleași materii prime reprezintă și astăzi, peste secole, originea produselor Geistlich.

Produsele de pionierat Geistlich Bio Oss® și Geistlich Bio-Gide® au modelat decisiv piața biomaterialelor, influențându-l timp de zeci de ani.

Pentru Geistlich, 2016 a fost un an plin de rezultate ce a stat sub sloganul 20+30=1000. 20 de ani de Geistlich Bio-Gide®, 30 de ani de Geistlich Bio-Oss® şi 1000 studii privind biomaterialele Geistlich, care demonstrează predictibilitatea tratamentului pe termen lung.

Principiul fundamental după care se ghidează Geistlich este îndeplinirea celor mai riguroase standarde științifice internaționale, cu beneficii clinice remarcabile pentru practician. Materialele de regenerare osoasă și tisulară Geistlich Bio-Oss® și Geistlich Bio-Gide® sunt cele mai utilizate și intens testate produse regenerative din industria stomatologică, la nivel mondial 1,2.

„Obiectivul nostru este de a oferi înapoi pacienților o parte din calitatea vieții.” Paul Note, CEO Geistlich Pharma

Strânsa colaborare cu oameni de știință și cercetători joacă un rol decisiv în dezvoltarea produselor. Compania Geistlich Pharma este organizată în trei divizii de business: Geistlich Biomaterials (medicină dentară), Geistlich Surgery (ortopedie și traumatologie) și Geistlich Medical (farmaceutice și suplimentare).

Biomaterialele Geistlich sunt comercializate prin rețeaua internațională compusă din peste 60 de parteneri-distribuitori, printre care se numără și Artis – singurul distribuitor autorizat din Romania.

Referințe:

1. iData Research Inc., US Dental Bone Graft Substitutes and other Biomaterials Market, 2011.
2. iData Inc., European Dental Bone Graft Substitutes and other Biomaterials Market, 2012.