Concepte inovative de tratament în chirurgia maxilo-facială

Arta augmentări osoase majore

Caz clinic: Augmentarea verticală cu membrană care îşi păstrează forma şi grefă osoasă particulata  
Prof. Dr. Massimo Simion | Italia, Dr. Isabella Rocchietta | UK / Suedia

Provocarea clinică: înălţime insuficientă a crestei alveolare pentru plasarea implantului / pierderea volumului crestei augmentate şi morbiditatea pacientului după utilizarea unei cantităţi mari de os autolog 

Scop:

– augmentarea verticală a crestei prin utilizarea unei bariere realizată din membrană în formă stabilă ranforsată cu titan

– prezervarea volumului crestei alveolare folosind o combinaţie de Geistlich Bio-Oss® şi particule de os autlog

Produse folosite: Geistlich Bio-Oss® 

caz-clinic

1. Vedere intraorală a defectului din mandibula dreapta posterioară.
2. Perforaţii corticale ce sporesc şi promovează sângerare. Şuruburi pentru susţinerea ulterioară a membranei barieră suprapusă.
3. Augmentarea cu Geistlich Bio-Oss® şi os autolog (1:1) şi acoperirea cu o membrană barieră ePTFE ranforsată cu titan.
4. Membrană barieră ePTFE este fixată pe partea linguală şi bucală cu două şuruburi de fixare de pe fiecare parte. Alternativ, poate fi aplicat în plus Geistlich Bio-Gide® pentru a reduce riscul de dehiscenţă a ţesuturilor moi.
5. Închiderea primară a zonei se realizează fără tensiune cu suturi alternante orizontale şi întrerupte.
6. Radiografia zonelor augmentate.
7. După 6 luni de vindecare lipsită de evenimente, şuruburile şi membrana barieră non-resorbabilă sunt eliminate.
8. Plasarea implanturilor în creasta alveolară stabilă şi regenerată.

Concluzie

Succesul augmentării crestei verticale poate fi obţinut în maxilarul inferior prin aplicarea unui amestec de particule de os autolog şi Geistlich Bio-Oss® acoperit de o membrană barieră care îşi păstrează forma. Geistlich Bio-Oss® suferă doar o resorbţie minimă, lucru avantajos pentru stabilitatea pe termen lung a osului regenerat, concomitent cu reducerea cantităţii de recoltare osoasă autologă necesară. Acoperirea membranei barieră (non-resorbabilă, ranforsată TI) cu Geistlich Bio-Gide® poate reduce riscul de complicaţii.

Stimularea formării de os nou

Datorită potenţialului sau osteoinductiv, osul autolog este standardul de aur pentru augmentările osoase majore. El stimulează perfect formarea de os nou în defectele de scarălargă. Dar grefele osoase umane sunt supuse unei resorbţii destul de mari, ceea ce poate afecta succesul clinic pe termen lung a tratamentului.

„Grefele osoase umane sunt supuse unei resorbţii nedorite. Prin urmare, vom combina întotdeauna biomateriale Geistlich cu osul autolog pentru augmentările majore.” Prof. Dr. Istvan Urban

Protecţie împotriva resorbţiei osoase

Biomateriale Geistlich completează optim osul uman. Graţie stabilităţii sale ridicate de resorbţie şi osteoconductivităţii, Geistlich Bio-Oss® protejează grefele osoase umane împotriva degradării. Geistlich Bio-Gide®, membrana de colagen nativă, oferă o funcţie de barieră suficient de mare pentru a proteja osul nou de formarea ţesuturilor moi încarnate şi oferă suport pentru vindecarea rănilor.

Biomaterialele creează succesul

  • O operaţie mai puţin invazivă duce la mai puţine complicaţii şi la o rată de morbiditate mai mică, ceea ce în final aduce mai multă satisfacţie pacientului.
  • O resorbţie osoasă mai mică duce la un rezultat clinic mai stabil.
  • Câştigul osos predictibil duce la o mai mare supravieţuire a implantului pe termen lung.

Toată ştiinţă în mâinile tale

Biomateriale Geistlich sunt printre cele mai frecvent utilizate şi cele mai documentate produse în chirurgia orală regenerativă. Au fost publicate mai mult de 50 de studii privind augmentarea osoasă cu biomateriale Geistlich, şi acestea sunt doar cele din domeniul chirurgiei maxilo-faciale.

„Biomateriale Geistlich şi-au demonstrat superioritatea lor timp de mai mulţi ani. Nu există produse bazate pe atâtea dovezi .” Prof. Dr. Daniel Buser

Numărul tot mai mare de publicaţii ştiinţifice se bazează pe colaborarea noastră pe termen lung cu cercetători excelenţi din mai mult de 100 de universităţi, iar conceptele adecvate de tratament sunt validate de către medici de renume din întreaga lume.

Noile produse sunt investigate în mod riguros înainte de a fi puse pe piaţă, iar produsele existente sunt evaluate în ceea ce priveşte succesul acestora pe termen lung. Astfel, biomateriale Geistlich au câştigat încrederea medicilor la nivel mondial şi au deschis calea pentru concepte de tratament previzibile chiar şi în situaţii complexe.

Descoperă în broşura ataşată alte cazuri clinice prezentate de:

Prof. Dr. Istvan Urban | Ungaria
Dr. Juan José Aranda | Spania
Prof. Dr. Carlo Maiorana, Dr. Mario Beretta | Italia
Dr. Gerhard Iglhaut | Germania
Prof. Dr. Daniel Buser | Elveţia
Dr. Mauro Merli | Italia

Pentru a obţine broşură în format fizic sau mai multe informaţii despre produsele Geistlich contactează agentul Artis cu care eşti în legătură sau apelând +40 21 211 31 87 / office@artisbiotech.ro