Dinte extras – ce urmează?

Ce se întâmplă după extracția unui dinte?

În urma extracției dentare, osul și gingia tind să se restrângă dacă nu sunt planificate tratamente restaurative. Pe lângă rezultatele estetice nesatisfacatoare, volumul osos inadecvat poate conduce la proceduri chirurgicale secundare, pentru a putea să ofere stabilitate implantului sau pentru evitarea spațiului nedorit de sub puntea dentară.

Prin umplerea unei alveole post-extracționale cu un substituent osos imediat după extracție, se poate păstra volumul de os, lucru ce crește numărul de opțiuni disponibile și succesul planului de tratament. Dacă un implant dentar se inseră curând după extragerea dintelui, substituenții osoși plasați în jurul implantului contribuie la asigurarea stabilității volumului osos.

 

Fără măsuri preventive…

alveola se prăbușește în timp din cauza resorbției naturale a osului corpului nostru. Această pierdere semnificativă a volumului de os conduce la un rezultat estetic slab al restaurării cu implanturi, sau la spațiu neplăcut între puntea dentară și gingia de sub aceasta.

Prăbușirea alveolei în timp

Implant restaurat, cu estetică nesatisfăcătoare

Restaurare cu punte, rezultat estetic slab

Cu măsuri de prevenție…

de tipul Prezervării de Creastă – adică umplerea alveolei goale cu un material de substituție osoasă – volumul și forma osului sunt păstrate în timp. Măsurile de prevenție realizate cu biomateriale Geistlich permit flexibilitate în alegerea restaurării finale (coroane unidentare sau punți pe implanturi).

Umplerea alveolei cu biomateriale Geistlich – Geistlich Bio-Oss® Collagen și Geistlich Bio-Gide®.

Regenerarea osului și păstrarea formei și a volumului osos în timp.

Măsurile preventive realizate cu biomateriale Geistlich permit flexibilitate în alegerea restaurării finale (implanturi sau punte).

 

 

 

Aceste informații vă sunt oferite cu scop pur orientativ și nu înlocuiesc sfaturile primite de la  medicul dentist.

 

Sursa: www.geistlich.com