Inserarea implantului cu încărcare imediată într-o alveolă post-extracţională

Dr. Stuardo Valenzuela Manfredi – Santiago, Chile

maxresdefault-mare

Implantarea și încărcarea simultană imediată pot avea o rată de succes comparabilă cu cea a protocolului convențional, atunci când zona tratată prezintă condiții favorabile. Acest caz examinează un bărbat de 54 de ani care suferă de dureri și mobilitate la dinții 24 și 25. Au fost înserate implanturi ICE de la Alpha-Bio imediat după extracție. Cazul clinic prezintă un follow-up de 6 luni.

Inserarea implanturilor imediat după extracție este o procedură predictibilă, iar rata de succes documentat științific este de 92,7%. Procedura chirurgicală poate fi realizată fără lambou, reducând astfel morbiditatea și numărul de pași chirurgicali. Mai mult, timpul de finalizare a unui tratament cu implanturi este redus foarte mult.

Încărcarea imediată (reabilitarea temporară în maxim 72 de ore) este o metodă de tratament foarte predictivă. Această opțiune le oferă pacienților o restaurare fixă provizorie și reduce compromisul estetic din timpul procedurii. Încărcarea imediată depinde de stabilitatea primară obținută în momentul implantării. Pentru obținerea unei stabilități primare puternice, atunci când implanturile sunt inserate într-o alveolă proaspătă după extracție, sunt recomandate implanturile conice, auto-filetante precum este ICE de la Alpha-Bio.

Detalii complete despre proceduri și produsele utilizate găsiți în Pdf-ul de mai jos.