Soluții de prezervare crestală în urma extracțiilor

Dr. Manuel Neves, Portugalia – Prezervarea crestală pentru susținerea unui corp de punte
Dr. Fernan Lopez, Columbia – Prezervarea crestală în implantarea tardivă

După 6 luni de la extracția dentară se pierde aproximativ jumatate din volumul osos și de țesut moale din jurul dintelui eliminat. Pierderea de volum este destul de severă dacă peretele vestibular este foarte subțire, caz în care acesta prezintă de obicei o resorbție completă. Însă biomaterialele Geistlich oferă o soluție optimă pentru prezervarea țesuturilor dure și moi! Geitslich Bio-Oss Collagen® și membrana Geistlich Bio-Gide® mențin până la 93% din volumul osului si al țesutului roz, un aspect foarte important pentru a optimiza inserția unui implant sau pentru restaurarea cu punte.

Ridge-Preservation-Dr

Managementul alveolei post-extracționale realizat cu Geistlich Bio-Oss Collagen® este o opțiune sigură pentru păstrarea profilului crestei osoase, iar regenerarea osoasă ghidată (GBR) realizată cu biomateriale Geistlich menține stabilitatea osoasă pe termen lung și oferă o matriță pentru remodelare naturală și dezvoltarea osului nou.

Ridge-Preservation-DrFernan

Beneficii:

  • se păstrează peste 90% din volumul original al crestei alveolare
  • conturul țesutului moale prezintă o estetică foarte bună – aspect ce crește satisfacția pacientului
  • condiții mai bune de igienă în cazul spațiului de sub punte
  • prezervarea crestală permite o menținere sigură a volumului de os până la momentul inserării implantului
  • când implantarea este târzie, augumentarea simultană este necesară doar în cazuri foarte rare, iar dacă această este indicată, procedura este mai ușoară și mai puțin stresantă pentru pacient

Detalii complete despre proceduri și produsele utilizate găsiți în Pdf-ul de mai jos.