Înapoi la toate studiile de caz

NobelActive – Peste un deceniu de dominare

Reprezintă cea mai avansată și proeminentă soluție de implant, disponibilă în gama diversă și extinsă de implanturi oferite de Nobel Biocare. Numele său: NobelActive.

Peri-implantitele și suprafețele de implant – realitate versus ficțiune

Autor: Suvi Rantanen Traducere din limba engleză   Peri-implantita este un subiect de discuție întâlnit frecvent în industria implantologiei dentare și, așa cum e de la sine înțeles, o zonă de îngrijorare pentru pacienți. Însă, este dificil să distingi realitatea de ficțiune când ne referim la suprafețele implanturilor și relația acestora cu peri-implantitele. Suprafata implanturilor

Conservarea crestei alveolare post-extracție. Studiu clinic.

Echipa Scheyer et al. a publicat în 2016 un studiu comparativ asupra avantajelor augmentării post-extracționale cu biomateriale Geistlich Bio-Oss Collagen si Geistlich Bio-Gide versus augmentare cu alogrefă + membrană de colagen cross-linked.  40 de pacienți au fost incluși în studiu și s-au analizat rezultatele în functie de dezvoltarea osoasă obținută, vindecarea țesutului moale și opțiunea

Studii şi recenzii ştiinţifice Alpha Bio

Fiind un lider în domeniul global al implantologie, Alpha-Bio Tec caută în mod constant să inoveze şi să dezvolte noi produse. Cercetarea este una dintre pietrele de temelie pentru realizarea produselor şi, prin urmare, Alpha-Bio Tec sprijină activităţile de cercetare.

Prof. Dr. Massimo Simion | Dr. Isabella Rocchietta

Concepte inovative de tratament în chirurgia maxilo-facială

Datorită potențialului său osteoinductiv, osul autolog este standardul de aur pentru augmentarile osoase majore. El stimulează perfect formarea de os nou in defectele de scară largă. Dar grefele osoase umane sunt supuse unei resorbții destul de mari, ceea ce poate afecta succesul clinic pe termen lung a tratamentului.

Dr. Paul Weigl şi Pablo Hess

Concepte dovedite cu rezultate previzibile

Inserarea imediată a implantului postextracţional este un concept bine dovedit cu rezultate previzibile pentru implanturile care prezintă suprafaţă TiUnite. Că în orice alt protocol exigent, atunci când planificaţi o înserare imediată cu funcţie imediată, selecţia atentă a pacientului este un aspect crucial. O selecţie înţeleaptă limitează riscul unui potenţial eşec al implantului.

Dr. Alecsandru Ionescu

Caz de open healing pe site-ul jubiliar

Scopul Dlui Dr. Ionescu si al echipei sale a fost să determine dacă metoda open healing cu membrană Bio-Gide expusa reprezintă o alternativă pentru o mai bună conservare osoasă, formare de os nou, dar mai ales o metodă practică ce creează un confort sporit pacientului, comparativ cu protocolul clasic GBR.

Dr. Egon Euwe

Aspect estetic natural

NobelReplace Platform Shift (PS) permite utilizatorilor sistemului NobelReplace Tapered să își extindă opțiunile de restaurare fără a trebui să renunțe la protocolul chirugical și la conexiunea tri-channel (trei canale interconectate) cu care sunt deja familiarizați.

Dr. Stuardo Valenzuela Manfredi

Inserarea implantului cu încărcare imediată într-o alveolă post-extracţională

Implantarea și încărcarea simultană imediată pot avea o rată de succes comparabilă cu cea a protocolului convențional, atunci când zona tratată prezintă condiții favorabile. Acest caz examinează un bărbat de 54 de ani care suferă de dureri și mobilitate la dinții 24 și 25.

Prof. Istvan Urban

O nouă tehnică înlocuiește „grefele uriașe”

Defectele majore au nevoie de transplanturi de grefe mari? Nu întotdeauna. O nouă tehnică combină într-un mod inteligent țesutul autolog cu matricea de colagen. Prof. Istvan Urban (Ungaria/USA) a publicat o serie de cazuri despre o metodă alternativa.